Parodontologie

DrTufeanu.ro
Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii care, sub forma de placă bacteriană sau tartru, aderă de dinte și afectează gingia sau osul. Procesul este de obicei nedureros în primele faze, dar consecințele bolii parodontale sunt severe dacă sunt lăsate netratate.

Parodontologia este ramura medicinei dentare care se ocupă cu sănătatea elementelor de susținere ale dintelui: gingie, ligament dento-alveolar, os.
Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii care, sub formă de placă bacteriană sau tartru, aderă de dinte și afectează țesuturile învecinate precum gingia sau osul. Acest proces este de obicei nedureros în primele faze, dar consecințele bolii parodontale sunt severe dacă sunt lăsate netratate. Numărul persoanelor afectate de boala parodontală este destul de mare, aproximativ 3 din 4 adulți suferind de o formă incipientă sau mai avansată a acestei boli.

În cabinetul Dr. Tufeanu vă sunt oferite atât servicii de prevenire a afecțiunilor parodontale (sfaturi privind igiena orală, detartraj cu ultrasunete, Prophy-Mate – curățarea dintilor cu un jet de pulbere de carbonat de calciu, periaj profesional), cât și de tratare a afecțiunilor parodontale deja existente (instilații de pastă cu antibiotice în șanțul gingival și în pungi parodontale, drenaje ale abceselor parodontale, gingivectomii, chiuretaje parodontale în câmp închis și deschis, operații cu lambou, etc.)

Sună acum

0746 635 243

Strada Eroilor nr. 6
(vis-a-vis de Tribunal)

Pitești | Argeș | România