Zambeste cu incredere

Zambeste cu incredere

DrTufeanu.ro • Servicii
Tratamente de urgenta PDF Imprimare Email

urgentaNu putine sunt cazurile in care datorita neglijentei sau a evolutiei rapide a cariei dentare, apar dureri foarte puternice care nu mai cedeaza la calmantele obisnuite. In acel moment singura solutie care va poate face sa dispara durerea este vizita la medicul dentist.

In cabinetul Dr. Tufeanu va sunt oferite tratamente ale urgentelor stomatologice precum pulpita acuta, parodontita apicala acuta, abcese, alveolite, sangerari postextractionale, traumatisme dento-alveolare, etc. Orice manopera terapeutica efectuata care ar implica prezenta durerii se face sub anestezie locala si loco-regionala astfel pacientul fiind scutit de durere.

 
Igiena dentara PDF Imprimare Email
igiena dentaraMentinerea unei igiene orale corecte este unul dintre cele mai importante lucruri pentru dintii si gingiile dumneavoastra. Dintii sanatosi nu numai ca va ajuta sa aratati si sa va simtiti bine, dar va ajuta si sa mancati si sa vorbiti corect.
Ingrijirea zilnica, care include periajul dintilor si folosirea atei dentare, ajuta la prevenirea imbolnavirilor inca inainte de aparitia lor, fiind mult mai putin dureroasa si mai putin costisitoare decat tratarea rezultatelor igienei deficitare: caria, tartrul si parodontopatia.
Citeşte mai mult...
 
Profilaxie dentara PDF Imprimare Email

profilaxieProfilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii dentare,dar si prevenirea complicatiilor, in cazul afectiunilor deja existente.
Detectarea precoce este cheia pentru evitarea tratamentelor complicate si costisitoare.

Principalele afectiuni dentare, caria si boala parodontala sunt greu de depistat in stadiile incipiente. Pacientul nu poate observa singur, in timp util, boala sau care este gravitatea afectiunii sale. De aceea sunt foarte importante vizitele regulate la medicul dentist, pentru a putea diagnostica si trata din timp diversele afectiuni dentare si pentru a preveni aparitia altora.

Citeşte mai mult...
 
Estetica dentara PDF Imprimare Email
cosmetica dentaraPentru fiecare dintre noi este important sa avem un zambet frumos si sanatos  
Estetica dentara este ramura stomatologiei care se ocupa de aspectul danturii dumneavoastra.

Frumusetea dintilor dumneavoastra este una din preocuparile principale ale tratamentelor efectuate. In cabinetul Dr. Tufeanu puteti beneficia de variate servicii de estetica dentara:
Citeşte mai mult...
 
Pedodontie PDF Imprimare Email
pedodontiePedodontia reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor.
Primele vizite la stomatolog trebuie sa reprezinte experiente placute pentru cei mici astfel incat acestia sa revina cu placere si sa inteleaga importanta ingrijirii danturii si a vizitelor regulate la stomatolog.
Citeşte mai mult...
 
Chirurgie orala PDF Imprimare Email

chirurgie oralaIn momentul in care un dinte afectat nu mai poate fi recuperat printr-un tratament „cu plomba” sau protetic adecvat, sau daca imbolnavirea sa provoaca complicatii, atunci el trebuie extras.


In cabinetul Dr. Tufeanu se realizeaza urmatoarele interventii chirurgicale:

Citeşte mai mult...
 
Terapie restauratoare PDF Imprimare Email
terapieCaria reprezinta cea mai frecventa forma de imbolnavire dentara. Odata ce procesul carios se declanseaza, acesta devine ireversibil. Dintii care prezinta defecte mici si medii pot fi reconstituiti cu ajutorul obturatiilor („plombelor”).
In cabinetul Dr. Tufeanu se realizeaza obturatii fizionomice din rasini compozite fotopolimerizabile, cu ajutorul aparaturii ultramoderne (lampa de fotopolimerizare cu tehnologie LED cu descarcare progresiva). Aceste materiale de ultima generatie cat si tehnologia ultramoderna folosita, asigura „plombelor” un succes pe termen lung.
 
Endodontie PDF Imprimare Email
endodontieEndodontia este ramura stomatologiei care se ocupa cu indepartarea continutului camerei pulpare si a canalelor radiculare, adica a „nervului”, largirea, sterilizarea si obturarea canalelor radiculare. Aceasta ultima etapa, obturarea canalelor radiculare este cea mai importanta etapa de ea depinzand durata de viata a dintilor devitali (fara nerv).
In cabinetul Dr. Tufeanu se realizeaza aceste interventii cu aparatura si materiale de ultima generatie, garantia interventiilor fiind asigurata de controlul radiologic pre,intra si post operator.
 
Parodontologie PDF Imprimare Email
parodontologie
Parodontologie este ramura medicinei dentare care se ocupa cu sanatatea elementelor de sustinere ale dintelui: gingie, ligament dento-alveolar, os.

Bolile parodontale sunt cauzate de bacterii care sub forma de placa bacteriana sau tartru adera de dinte si afecteaza tesuturile invecinate precum gingia sau osul. Acest proces este de obicei nedureros in primele faze, dar consecintele bolii parodontale sunt severe daca sunt lasate netratate. Numarul persoanelor afectate de boala parodontala este destul de mare, aproximativ 3 din 4 adulti suferind de o forma incipienta sau mai avansata a acestei boli.
Citeşte mai mult...
 
Protetica fixa si mobila PDF Imprimare Email

proteticaDatorită numeroaselor afecţiuni ale dinţilor şi sistemului lor de susţinere (parodonţiul marginal), disfuncţionalitatea cu incidenţa cea mai mare este edentaţia (lipsa dinţilor). Necesitatea refacerii integritatii aparatului dento-maxilar a generat dezvoltarea unei ramuri in cadrul medicinei dentare – protetica.

In momentul in care caria a afectat o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi reconstituit cu o „plomba”. In acest caz solutia ideala pentru garantia succesului in timp este acoperirea dintelui afectat cu o coroana dentara.
O data aparuta edentatia, dintele sau dintii lipsa pot fi completati fie printr-o lucrare protetica fixa (punte dentara), fie cu ajutorul implantului dentar.

Citeşte mai mult...
 
Radiologie dentara PDF Imprimare Email
radiologie dentaraDupa examenul clinic, examenul radiologic reprezinta cel mai important mijloc ajutator medicului dentist pentru stabilirea unui diagnostic corect si complet asupra afectiunilor dentare. Cu ajutorul radiografiilor dentare medicul dentist poate depista afectiuni precum caria dentara, infectii localizate la nivelul radacinilor dentare, distructii osoase din jurul dintelui (pungi parodontale), etc.

Cabinetul Dr. Tufeanu are in dotare un aparat de radiologie de ultima generatie, care emite o doza foarte mica de radiatii. De asemenea fiecare expunere este insotita de protectia pacientului cu sort de plumb care blocheaza trecerea radiatiilor, astfel doza absorbita de pacient fiind aproape nula. Pentru o calitate superioara a imaginii radiologice filmul dentar clasic este inlocuit cu un senzor digital (radioviziograf) care transmite imaginea radiologica ecranului LCD cu care este dotat scaunul stomatologic.
 


 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack